Saturday 5 May 2007

Weer samen! / Together again!

Hallo allemaal!

Het heeft even geduurd voor de nieuwste nieuwtjes, maar het waren dan ook spannende dagen! We zijn weer samen en zijn direct ook verhuisd naar de Roppongi Residence: direct naast de Louis Vuiton winkel in een van de meest luxe buurten van Tokyo. Hier gaan we dus _niet_ blijven wonen, beetje te posh naar onze zin. Go and see for yourself: http://www.roppongihills.com/en/

Na de verhuizing geen tijd om op onze lauweren te rusten, maar meteen weer verder met... een nieuw huis zoeken! Gelukkig is er een site waar alle huur appartementen in Tokyo op staan (in ieder geval genoeg) allemaal netjes te zien op een scrollbare kaart. Dat zouden ze nou ook moeten hebben in Amsterdam! http://maps.homes.jp/homes/map/main?el=139/42/23.584&nl=35/41/25.732&scl=7&o=&tk=3&bsg=1&s=&t=
Helaas natuurlijk wel helemaal in het japans...

Maar dat betekent dus wel een beetje stress aan het begin van onze eerste week samen! Maar met Marjolein ook nog in de (griep) lappenmand, was het niet het allerbeste begin. Maar de eerste dagen hebben we toch nog een aantal leuke huisjes gezien, waarvan er eentje echt goed lijkt! Helaas daarna was het Golden Week, dus eerst nog vier (!) dagen wachten voor morgen totdat iedereen weer aan het werk gaat. Iedereen duimen dat het gaat lukken, please!

Maar Golden Week betekent ook dat wij lekker even vakantie hebben. Jippie! Dus met Marjolein's vriendjes gingen we op stap en Japan eens verkennen:

  • Koffie drinken in Roppingi Hills met Adrienne en Eunice en daarna koken in onze eigen mini-keuken! En dat is een hele prestatie, want NIEMAND kookt zelf in Tokyo. Dat misschien wel omdat koken even duur is als uit eten gaan. Nu ja, straks nog even een betere supermarkt vinden.
  • Op vrijdag naar Atami met Vlad (uit Bulgarije, maar al 9 jaar in Tokyo), Diane (zijn Filipijnse vriendin), Joy (ook van de Filipijnen) en Adriene. Atami is een beetje het Zandvoort van Japan, maar dan met oude warme bronnen waarvan er een is omgebouwd tot een onsen: een Japanse spa/sauna/badhuis. Echt heerlijk! En ook heel hygienisch, want je moet jezelf eerst goed wassen voor je het water in mag! Ook nog lekker aan het strand gezeten. Nu moeten we alleen nog het echt lekkere weer stelen dat in Nederland schijnt te heersen.
  • Zaterdag was de grote regel-maar-tcoh-net-niet-dag waarbij we kaartjes voor het Sumo gingen ophalen (many thanks to all the super nice people at ABN AMRO! Hang on in there in the difficult days: we are praying for you!). Dat was ook weer een staaltje Japan: je kunt alles per telefoon bestellen (jippie) maar dan wel in het japans (oeps). Dus de balie van ons hotel-complex gevraagd om te bellen (jippie) en een reservering (meer jippie). Dan de kaartjes ophalen, maar dan wordt je Europese credit card geweigerd (oeps) en zijn alle banken dicht want het is een feest dag (meer oeps)... Lang verhaal, nu worden de kaartjes thuisbezorgd (toch nog jippie!).
  • Na al dit heen en weer geren met Lars (uit Duitsland) naar Ueno park. Dat was redelijk vol met Tokyo-ers, want iedere stadbewoner gaat naar het park op zijn vrije dag. Maar met fantastisch weer niemand die iets te klagen had! Na een beetje rondgeneusd te hebben zijn we daar nog naar het museum geweest. Een van de vele want ze hebben er wel iets van tien in dat park. En 's avonds natuurlijk eten! Koreaans dit keer: zelf een beetje barbequein in de bbq die in de tafel is ingebouwd. En de kaart bestaat uit een plaatje van de koe en dan maar aangeven van welk deel je vlees wil. Wij kozen natuurlijk voor de mix...
  • Vandaag (zondag) relaxen in de Spa die bij het huis hoort en verder lekker uitslapen. NIets bijzonder dus!

Morgen weer naar school/werk...

Tot snel!

Joost en Marjolein

---

Hello everybody! Also a quick note in English: life is great in Tokyo! We have been running around Tokyo looking for a house until Thursday, when Golden week really started. After that we have been sightseeing with some of Marjolein's friends (Adrienne from Malaysia, Joy and Diana from the Phillipines, Vladislav from Bulgaria, and Lars from German): a very international lot! Hopefully next week we'll be able to move into a new house (as the lease on this one is ending in eight days already), as we have our eyes on a really nice one!

greetz Joost and Marjolein

No comments: