Sunday 4 April 2010

Rooie Aarde

Jullie weten allemaal dat ik voor Hivos en Ungana zal gaan bloggen, dus we nemen aan dat de verwachtingen hoog gespannen zijn en jullie wat meer output verwachten dan vanuit Japan en Korea ;-). Die blogs gaan over werk, dus hebben we onze eigen blog nieuw leven in geblazen om jullie op de hoogte te houden van ons persoonlijk wel en wee...

We kregen al wat bezorgde berichtjes, dus het leek ons goed om jullie te laten weten dat we nog helemaal in one piece zijn en dat ons leven steeds een beetje meer op orde raakt:
1. We hebben een "Declaration of Intention to Buy" getekend voor een Renault Clio, 2005, 1.2l, 130.000 km op de teller. Dus hebben we straks voor het eerst in ons leven een eigen auto! Daarvoor moeten we nog wel wat papieren rompslomp regelen: een cheque laten opmaken bij de bank om mee te betalen, traffic registration bij de overheid waardoor we een auto mogen bezitten, vehicle registration zodat de auto legaal op onze naam staat, een verzekering activeren voor we ook maar een meter rijden (want het zou toch zonde zijn als 'ie dan net gejat wordt en je niet verzekerd bent).
2. We zijn in onderhandeling over een huurcontract voor een duplex woning. Ons huisje is de onderste van 2, met een heel beschut eigen tuintje met patio, een dubbele garage, en een zwembad in het complex. Complex betekent hier dat er een muur staat met schrikdraad, een poort met een guard, en dat er binn
en het complex een heel aantal woningen zijn. Tja, veiligheid. Wij voelden ons in ieder geval meteen fijn bij dit huisje, dus we duimen dat het allemaal echt gaat lukken!
3. Mijn collega's zijn allemaal prima mensen, ik ben nu bezig met het in meer detail beschrijven wat mijn project precies zal behelzen, en ga heel binnenkort beginnen met het uitvoeren van dat plan. Ik heb er zin in!

Ook sociaal gaat het goed: onder het motto "Vriendjes maken is Belangrijk" zijn we meteen de 1e donderdag dat we hier waren afgedaald naar Jo'burg voor een internationaal netwerk-event genaamd InterNations. Dat was geen slechte move! We zijn namelijk afgelopen twee dagen met een aantal van die lui op stap geweest naar Magaliesberg. Dat is een bergachtig gebied hier niet ver vandaan. We zijn naar een oude goudmijn geweest en naar het museum in het gebied dat als Cradle of Humankind bekend staat (het regende dus hebben we alle binnenactiviteiten aangegrepen), en op de zonovergoten zaterdag gaan hiken.

Dat hiken had trouwens wel wat voeten en autobanden in de aarde want na een aantal dagen regen is een dirt road vooral blubber road. En je raadt het al; natuurlijk kwamen we op een gegeven moment vast te zitten. Gelukkig kwam er een ervaren Afrikaner die wel wist hoe je dat soort poelen navigeert die ons eruit gereden heeft (terug naar waar we vandaan kwamen). Als ik niet midden op de weg had gestaan zou hij trouwens met liefde onze auto door de plassen heen gemanoeuvreerd hebben (volgens mij vond 'ie het wel een leuke uitdaging), maar wij waren niet zo zeker of we zelf de terugweg dan wel zouden halen.... Dus zijn we daar maar uitgestapt en hebb
en we - in de volle zon met zo'n 30 graden - 2 km gelopen naar de plek waar onze hike eigenlijk had moeten beginnen. Toch hebben we nog een echte hike gedaan van iets meer dan een uur, heerlijk zo in de natuur. Onderweg naar huis hebben we heel wat open monden en verbaasde gezichten gezien als reactie op de aanblik van onze auto. Vandaag hebben ze bij de Carwash flink staan boenen en hebben we zelf de rooie aarde uit onze schoenen en kleding gewassen: de auto glimt weer! (wat goed is als we dinsdag deze huurauto gaan inleveren ;) )

Onze dierscore tot nu? Een groep apen, een slang, en een hoop kleurrijke vogels. De big 5 zoeken we de volgende keer wel op! We houden jullie op de hoogte :)

Liefs,
Marjolein en Joost

4 comments:

Dineke said...

Ik had net jullie active bookmark uit mijn toolbar gehaald omdat 'active' niet meer zo van toepassing was. Leuk dat jullie weer bloggen en succes met het aarden in Zuid-Afrika!

Knuffel van Dineke

Joost said...

niet helemaal zeker of "sorry voor het ongemak" of "thanks for the interest" meer van toepassing is...
;-)

Pim said...

Leuk om weer op de hoogte gehouden te worden van jullie avonturen!

Gefeliciteerd met jullie nieuwe aankoop en hopelijk gaat het allemaal door met het huis dat jullie in gedachten hebben! Mét zwembad jippie!

Margriet said...

Heeey!

Chill een auto! En een zwembad bij het huis, hopen dat dat lukt! Klinkt allemaal leuk en spannend daar.
veel plezier, succes en alles

xxx Margriet