Saturday 17 April 2010

Va va voom!

We proudly present: onze nieuwe auto!
Is het geen beauty? Joost heeft 'm van de week laten checken bij de AA (en dat is hier een soort van Anwb, geen vereniging voor mensen die van een borrel houden). We hebben geleerd dat de motor van Renaults een beetje losser zit dan die van andere merken en dat het daarom beter is niet over speedbumps heen te scheuren.. Maar dat deden we toch al niet. En verder is 'ie helemaal piekfijn in orde! Superfijn dat we ons geen zorgen hoeven te maken of de secondhand car salesman echt wel te vertrouwen was... ;)


We hebben afgelopen week ook het contract getekend voor ons nieuwe huisje - dat is dus allemaal goed gekomen! We krijgen de sleutel op 1 mei, maar verhuizen waarschijnlijk pas rond 18 mei omdat dan onze spullen uit Korea aankomen. En weer leven op luchtbedden (mijn collega had nog wel een lekke te leen...), zonder wasmachine, en met 1 slaapzak (nog een gulle collega) gaat het misschien toch niet worden.

En waarom precies zouden we weg willen uit het guesthouse waar we nu verblijven? (Zie hiernaast een plaatje van onze achtertuin) En daarbij heeft ons huidige huisje ook alles wat je maar nodig hebt, een tuinman en een schoonmaakster inbegrepen: van wasmachine tot twee badkamers, telefoon, internet, satelliet TV, ...

We blijven verder ook lekker actief: we zijn vorig weekend gaan mountainbiken in een natuurgebied hier een half uurtje vandaan, Groenkloof. Het deed in het begin wel een beetje aan hiken in Korea denken: alle andere mensen waren fanatieker gekleed en gingen harder. Maar gelukkig gingen wij tegen de gewoonlijke richting in, dus ingehaald werden we niet! En aan het einde waren er nog twee dames die aan ons de weg vroegen, dus out-of-place zagen we er niet uit. En na afloop lekker bijkomen in het zwembad in je eigen achtertuin: priceless!

Ook hebben we nog meer leuke mensen ontmoet bij de Book & Movies club waar ze films kijken die gebaseerd zijn op boeken. Meestal in Johannesburg dus een stukje rijden. Maar vandaag in ons eigen Pretoria gaan we naar de Clash of the Titans!

1 comment:

_Nanja_ said...

Mooi autootje :) En gefeliciteerd met jullie nieuwe woning!

x

Nanja