Sunday 26 September 2010

Tripje naar Nederland

Veel van jullie zullen het wel weten; we zijn net weer terug in SA na een paar heeeele sociale weken in Nederland. Misschien kun je het je wel voorstellen, misschien ook niet, maar je vakantie is toch een beetje anders als je in het buitenland woont.

Zie hier een screenshotje van onze – lang niet complete - Google calendar voor de eerste week (en de tweede was niet veel anders).


Als mensen hier ons vragen hoe het was, zeggen we dat we naar 2 verjaardagen (waaronder onze (schoon)vader's 60e), 1 bruiloft, 1 vrijgezellendag, en 3.5 nieuwe baby's geweest zijn. Hele bijzondere gelegenheden allemaal, incl. een quiz over het leven van Marjolein's vader, een ruilspel waar een luciferdoosje uiteindelijk een erotisch parfum, twee ballonnen, en een Crocs-pinnetje opleverden, en een bezoekje waarbij we niet wisten of we een dikke buik, een babytje, of helemaal niemand zouden aantreffen... (we waren precies een dag te vroeg om Emily te kunnen ontmoeten)

Hier de schattige baby'tjes die we wel hebben mogen zien al:

  • Fenna

  • Valerie

  • Marylou

We hebben Nederland van Groningen tot Vaals bezocht, hadden ochtend-, middag- en avondslots, en waren heeeel blij dat we Cees zijn auto zo veel mochten gebruiken. We hebben het heel fijn gehad, maar hadden ook nogal behoefte aan nog een vakantie toen we terug waren. En gelukkig hadden ze hier bedacht dat vrijdag Braai Dag was! Dus genieten we nu van een heerlijk lang weekend, hebben we vrijdag gebraaid bij vrienden – subliem lekker dat vlees: Jummie!, zijn zaterdag naar een Cricket wedstrijd geweest (Twenty20, da's dus de korte versie: maar een uurtje of 3) en vanochtend lekker wezen tennissen. Nog steeds niet heel rustig, maar tussendoor hebben we toch het gevoel gehad dat we op adem konden komen: lekker uitslapen, lang ontbijten, huis zomer-klaar maken (wat vooral betekende dat we wat zijn gaan schoonmaken en de winterkleren door de zomerkleren hebben vervangen in onze kledingkast). En nu voelen we ons heel rijk dat we zoveel lieve mensen kennen in Nederland en dat we ons zo heerlijk thuis voelen hier. Wij wensen verder niks!


Oh ja, behalve te vertellen dat Marjolein op haar werk met 3 andere organisaties samen de tender gewonnen hebben voor een Infodev (Wereld Bank) project om een Mobile Applications Lab op te zetten. En neem maar van ons aan, dat is goed nieuws!!!

No comments: