Thursday 7 October 2010

Today is the day!

Khotso, pula, nala - Peace, rain, prosperity (in Setswana)



Het heeft 5 lange maanden geduurd...
En ik dacht nooit dat ik dit ooit zou zeggen, maar: HET REGENT!!!! JOECHEE!!
Er werd al weken over gepraat en deze week waren er al een paar dagen dat de hemel donker werd en het begon te waaien. Toch leverde dat elke keer geen of maar een paar spatjes regen op. De aarde had het zo hard nodig; al het gras dat niet elke dag water kreeg van een tuinman was dor en geel, de lucht was droog, luchtvervuiling bleef maar hangen. En nu zou dat allemaal over moeten zijn!

Klein nadeeltje is wel dat auto rijden nu even wat gevaarlijker is... Dit is namelijk hoe al het vuil en olie en alles van de afgelopen 5 maanden nu over de wegen stroomt (zie de strepen in het midden van de weg):

We hebben duidelijk weer wat geleerd: winters zijn heel droog in Zuid-Afrika! En nu is het dus officieel lente. Jacaranda city (ofwel Pretoria) wordt zo genoemd door de vele Jacaranda bomen die hier staan. In de lente krijgen deze bomen paarse bloesem. Nu dus! En dat ziet er ongeveer zo uit:

2 comments:

Unknown said...

Heerlijk, hè? Voor die opbouw naar het regenseizoen... Veel gedoe over ondergelopen wegen of dat dan niet?

Marjolein said...

Er was 1 snelweg ondergelopen bij Diepsloot - een grote krottenwijk in Noord Johannesburg. Best heel gevaarlijk lijkt me!